ΑΡΧΙΚΗΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ ΕΠΙΠΛΑ BLOGΣυμβουλές για το στρώμα σας

Συμβουλές για το στρώμα σας

ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΑΣ

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το στρώμα σας…

Η υγιεινή ενός στρώματος
Ένα στρώμα με το οποίο ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή, οφείλουμε να το διατηρούμε καθαρό και σε άριστη κατάσταση. Αυτό είναι ύψιστης σημασίας γιατί σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αποδείχτηκε ότι ακόμα και σε ένα σχετικά καθαρό περιβάλλον μπορούν να αναπτυχθούν μέχρι και
2.000.000 μικροοργανισμοί ακάρεων στο διάστημα 8 ετών περίπου. Τα ακάρεα σκόνης είναι υπεύθυνα και για κάποιες ασθένειες όπως το άσθμα ή ακόμα και κάποιες αλλεργίες.

Η διάρκεια ζωής ενός στρώματος
Κάτι άλλο που επίσης πρέπει να γνωρίζουμε, είναι τη διάρκεια ζωής ενός στρώματος. Όταν βλέπουμε ανομοιομορφία στην επιφάνεια, ακούμε τριγμούς, βλέπουμε τα υλικά του να αρχίζουν να ξεφτίζουν και το σημαντικότερο, όταν ένα στρώμα δεν μας ξεκουράζει πια, τότε έφτασε ο καιρός να το αλλάξουμε.

Το εύκολο τεστ ελαστικότητας
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να δούμε την ελαστικότητα ενός στρώματος είναι να ξαπλώσουμε ανάσκελα και να προσπαθήσουμε να περάσουμε την ανοικτή μας παλάμη κάτω από τη μέση μας. Η παλάμη μας δεν θα πρέπει να περνά με ευκολία, μιας και το σώμα πρέπει να «γεμίζει» το σημείο κάτω από τη μέση μας. Εδώ είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι για την αγορά ενός στρώματος, θα πρέπει να το δοκιμάζουμε για αρκετή ώρα και να ξαπλώνουμε σε αυτό σε όλες τις στάσεις στις οποίες συνήθως κοιμόμαστε. Ο καλύτερος κριτής για το αν αυτό το στρώμα είναι το ιδανικό, είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Οδηγίες φροντίδας
Το στρώμα χρειάζεται τη σωστή φροντίδα για να προστατευθεί, προκειμένου να αποδίδει άριστα και να μεγιστοποιήσει τη διάρκεια ζωής του.
Το στρώμα πρέπει να τοποθετηθεί σε μία καινούρια, σταθερή βάση. Μία φθαρμένη βάση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο προϊόν, για την οποία δεν ευθύνεται η Candia Strom.
Πρέπει να γυρίζετε το στρώμα κάθε 6 μήνες, για να αερίζεται και να αποφεύγετε το βούλιαγμα.
Επιλέξτε και χρησιμοποιείτε ένα προστατευτικό στρώματος (επίστρωμα) σε κάθε περίπτωση, για αποφυγή λεκέδων από ανθρώπινα υγρά.
Μη χρησιμοποιείτε νερό πάνω στο προϊόν. Μπορεί να απορροφηθεί και να δημιουργηθεί εσωτερική υγρασία με δυσάρεστη οσμή.
Μη χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά πάνω στο προϊόν.
Μην καπνίζετε κάνοντας χρήση του προϊόντος. Η βραδυφλεγής επεξεργασία των υλικών δεν εγγυάται την ασφάλειά σας.
Μη χρησιμοποιείτε τα χερούλια για την ανύψωση του στρώματος με όλο του το βάρος. Τα χερούλια είναι για την ελαφριά μετατόπιση του προϊόντος, εφόσον έχει ήδη τοποθετηθεί σε κρεβάτι.
Μην ακουμπάτε πολύ βαριά αντικείμενα, μη χοροπηδάτε και μη στέκεστε όρθιοι πάνω στο στρώμα, γιατί μπορεί να υποχωρήσει και να καταστραφεί σε εκείνα τα σημεία.

Φυλάξτε το καρτελάκι του στρώματος μετά την αγορά, καθώς περιέχει απαραίτητες πληροφορίες και τους όρους εγγύησης.