ΑΡΧΙΚΗΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ ΕΠΙΠΛΑ BLOGΔιαφορές ανατομικού και ορθοπεδικού

Διαφορές ανατομικού και ορθοπεδικού

Σημαντικός είναι ο διαχωρισμός των στρωμάτων σε ορθοπεδικά και ανατομικά. Πολλοί πελάτες ζητάνε ένα ορθοπεδικό και ανατομικό στρώμα, θεωρώντας το καλύτερο επειδή συμπεριλαμβάνει και τις δυο ορολογίες μαζί !  Η πραγματικότητα είναι ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες, γραπτές, διεθνείς προδιαγραφές, που να ορίζουν πως πρέπει να είναι κατασκευασμένο ένα στρώμα για να μπορεί να ονομάζεται ταυτόχρονα ορθοπεδικό και ανατομικό.

Τα ανατομικά στρώματα αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ανεξάρτητα ελατήρια (τα λεγόμενα Pocket Springs), αφού είναι τα μοναδικά που λειτουργούν ανεξάρτητα. Έτσι το στρώμα ακολουθεί τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής μας στήλης.

Τα ανατομικά στρώματα είναι πιο μαλακά και αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος. Τα στρώματα με ελατήρια ανεξάρτητης στήριξης παρέχουν απορρόφηση των κραδασμών. Το κάθε ελατήριο βρίσκεται σε δική του υφασμάτινη θήκη και λειτουργεί ξεχωριστά από τα υπόλοιπα.

Τα ορθοπεδικά στρώματα  αποτελούνται κατά κύριο λόγο από συνδεδεμένα μεταξύ τους ελατήρια (Bonnel Springs), τα οποία υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη ώστε να μην κυρτώνει.

Είναι πιο σκληρά στρώματα, κρατάνε την σπονδυλική στήλη σε ευθεία θέση και δεν επιτρέπουν το σώμα να κυρτώνει.